Izklop

Vse je enkrat prvič. Včeraj popoldan sem od T-2 dobila prijazno sporočilo, da mi zaradi neplačanih obveznosti odklapljajo vse storitve in v istem hipu – šlus! Odrezana od spleta. Obstala sem pred ekranom, s kupom položnic pred sabo, ki sem jih ravno nameravala plačati. Za še večje veselje me ravno v tistem hipu pokliče predragi, da je na poti domov. No, tole bo pa še pestro danes zvečer. Superkulgeeky dragi cel večer doma brez povezave z internetom. In kdo je odgovoren za plačevanje položnic? Moi …

Takoj po prihodu domov me posede v avto, pelje na pošto, da poravnam obveznosti. In nato v stilu forumule 1 naprej na T2 na Celovški. V strahu, kako bomo rešili tale zaplet in s črnimi mislimi, koliko dni brez interneta (beri: pekla) me čaka doma tečem do poslovalnice, da je ne bi prej zaprli. Ko pridem izza ovinka, presenečeno ugotovim, da je zunaj pred njihovim ekranom zbranih kar precej ljudi. Prva misel: “mater, gre pa res slabo teli cerkvi, da je športne stave začela pobirat”.

Vendarle vprašam, če so vsi v vrsti in z nasmeškom mi odgovorijo, da seveda. Začudeno vprašam, zakaj. “Ja, za položnice pokazat.”

Pogledam okoli sebe in dejansko vsi v roki držijo belo kuvertico, notri pa dva odrezka s položnice, ki potrjujeta, da so plačali stare dolgove. Pravzaprav precej cerkveno vzdušje, če dobro pomislimo. Vsi smo stali tam kot pred vstopom v spovednico, le da so bili naši grehi tokrat črno na belem v naših kuverticah. Ko smo prišli na vrsto, pa smo s povešenim, rahlo osramočenim pogledom zaposlenim izročili naši dve položnici. Na čelu pa nam je pisalo mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.

Res me je presentilo, ko sem ugotovila, da gre očitno za stalno prakso mnogih in da imajo pravzaprav ustaljen postopek za podelitev odpustka. Fotokopija plačane položnice, klik klik in internet is back in da house.

Kamen se mi odvali od srca, hkrati pa si obljubim, da bom v prihodnje bolj dosledna in bolj vestno izpolnjevala svoje obveznosti. Kot spoved, vam rečem :)

Advertisements

3 responses to “Izklop

  1. LOL, sej če ne bi šlo, bi se pa lahko pri meni usput oglasila in počekirala maile :D po pravici povedano je tud mene groza blackouta. nenapovedanega blackouta, da se razumemo – če se sama odpravim v mrk na dopustu, je pa okej … dvojna merila mogoče? mogoče sem tud jst zrela za spoved ;)

  2. Verjetnost mrka je premosorazmerna s sistematičnim plačevanjem položnic. Vse je torej odvisno od sistematike – kako kaj stojite na tem področju? :) :)
    Dopustniški mrk je najboljša stvar na svetu. In seveda imaš pravico do njega, če plačaš položnico. Če ostanemo pri cerkvenem diskurzu – če si dala v pušico al kako se strokovno reče nedeljski nabirki? :)

  3. Odvisneži….dam 10€ tisti, ki prime internet in mi ga prinese pokazat v jamo :)…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s